“Tunang tak marah ke?” – Netizen Kutuk Shila Amzah Kongsi Kenangan Cinta Dengan Almarhum Tunku Jalil

Posted on
Rocket WOBDapatkan khabar yang paling viral setiap hari:

Tanggal 5 Disember merupakan satu tarikh keramat yang mengingatkan seluruh rakyat Malaysia akan pemergian seorang putera yang disayangi ramai. Semalam genaplah dua tahun kemangkatan Yang Amat Mulia Tunku Laksamana Johor, Almarhum Tunku Abdul Jalil Iskandar ibni Sultan Ibrahim Ismail.

Bersempena ulang tahun kemangkatannya, Keluarga Diraja Johor memuat naik sebuah video kompilasi gambar-gambar kenangan bersama seluruh ahli keluarga kerabat Diraja Johor dan penglibatan aktif pelbagai aktiviti yang dilakukan Almarhum sepanjang hayatnya.

Sumber: Wikipedia

Menurut Cari, bukan kaum kerabat Almarhum sahaja yang mengingati hari tersebut kerana Shila Amzah juga nampaknya tidak ketinggalan untuk meluahkan rasa sedih di instastory miliknya dengan memuat naik ayat-ayat bak mendedahkan bahawa mereka pernah bercinta sebelum ini.

Daripada perbualan yang dikongsikan, Shila dilihat bak pernah mempunyai hubungan istimewa dengan Almarhum dan telah berkongsi beberapa kenangan manis dan duka bersama sempena pemergiannya.

Dalam perkongsian tersebut, Shila menyatakan bahawa dia pernah menangis berhari-hari setelah mengetahui khabar kemangkatan Almarhum dan pernah cuba menelefonnya sebanyak 30 kali sejurus khabar menyedihkan itu sampai ke pengetahuannya. Dia juga turut berkongsi screen capture perbualannya di Whatsapp dengan Almarhum.

Sumber: Kisah Dunia
Sumber: Kisah Dunia
Sumber: Kisah Dunia

Selain itu, Shila turut berkongsi bahawa dia sangat merindui Almarhum sehingga hari ini dan begitu menyesal kerana tidak sempat menziarahi makam Almarhum selepas kematiannya. Mengakhiri perkongsiannya, penyanyi yang popular dengan nyanyian Selamanya Cinta ini sempat mendoakan kesejahteraan Almarhum.

Pun begitu, niat perkongsian Shila untuk mengingati hari pemergian Almarhum membuatkan ramai netizen tidak senang duduk. Netizen menuduhnya sebagai attention seeker dan sengaja mahu membuatkan tunangnya jealous. bak diketahui umum, Shila telahpun selamat bertunang dengan jejaka pilihan hatinya baru-baru ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *